Rektor på skole i Innlandet går på dagen

Det har stormet rundt Glommasvingen skole i Sør-Odal den siste tiden. Rektoren har nå valgt å slutte på dagen.

– Jeg har inngått en sluttavtale med Sør-Odal kommune, som betyr at jeg har hatt min siste arbeidsdag på Glommasvingen skole. Av årsaker jeg ikke har anledning til å gå inn på, var det tidligst i dag at jeg kan informere dere, skriver rektor Ingrid Maria Ulheim i en epost til de ansatte mandag.

Sør-Odal kommune ønsker å understreke at hun selv har ønsket å fratre, skriver Glåmdalen. Ulheim hadde oppsigelsestid til 20. mai.

Skolen, som er Innlandets største skole med over 800 elever, har slitt med stor gjennomtrekk i ledelsen og økende mobbing blant elevene de siste årene, skriver VG.

Tre uker har gått siden Ulheim og assisterende rektor Unni Mundal sa opp sine stillinger. De ansatte uttrykte bekymring og et ønske om stabil ledelse og at de skulle få bli.

Dette førte til en protest fra de ansatte, hvor de neste dag ikke møtte opp på jobb. Skolen ble stengt onsdag 21. februar, og de fleste av elevene måtte sendes hjem.

Verken Ulheim, Mundal, ordfører Knut Hvithammer eller kommunedirektør Anita Orlund har ønsket å si hva som ligger bak konflikten.

Nå overtar avtroppende Mundal som konstituert rektor etter Ulheims avgang.

Sør-Odal kommune sier de nå skal sette seg ned med de gjenværende lederne ved skolen for å finne ut hvordan de kan samarbeide for å ivareta ansatte og elever.

(©NTB)