Mari Skurdal er sjefredaktør i Klassekampen.

Mari Skurdal er sjefredaktør i Klassekampen.

Foto: Heiko Junge / NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Klassekampen felt i PFU etter klage fra kommune

Klassekampen ble onsdag felt i Pressens Faglige Utvalg for tittelen i en sak der Nesodden kommune hadde klaget inn avisen.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) mener at Klassekampen ikke hadde dekning for tittelen «Ap-ordfører opprettet nytt eiendomsselskap dagen før han gikk inn i regjering: Lagde AS bak lukka dører».

PFU mener saken er et klart brudd på Vær Varsom-plakatens punkt 4.4 om at man skal ha dekning for tittelen i saken, fordi det ikke stemmer at tidligere ordfører i Nesodden kommune, Truls Wickholm (Ap), opprettet et AS bak lukkede dører.

– Dette er en sak som har alle ingrediensene til en avslørende sak, med hemmeligholdelse og makt. Det er en viktig sak å skrive, og så bommer Klassekampen her. Tittelen er så hardtslående og så feil, sa PFU-medlem Ingrid Rosendorf Joys, ifølge Medier24.

Også Budstikka ble onsdag felt i PFU for manglende dekning i tittelen i saken «Kommunen varslet inspeksjon. Så svingte arkitekten seg rundt».

Den omtalte arkitekten klaget inn saken, og fikk medhold i at det var brudd på Vær varsom-plakaten.

PFU konkluderte også med at den kristne ukeavisen Norge IDAG har brutt god presseskikk. Avisen var klaget inn for flere saker om Foreningen FRI og deres ungdomsorganisasjon Skeiv Ungdom.

(©NTB)