Tidligere Lenvik-ordfører Geir Inge Sivertsen (H) sier at han vil betale tilbake pengene han ikke skulle hatt. Arkivfoto: Ole Petter Pedersen
Tidligere Lenvik-ordfører Geir Inge Sivertsen (H) sier at han vil betale tilbake pengene han ikke skulle hatt. Arkivfoto: Ole Petter Pedersen
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye fiskeriministeren fikk 120.000 i ordfører-etterlønn mens han var statssekretær

Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) mottok etterlønn etter at han gikk av som Lenvik-ordfører, samtidig som han var i full jobb som statssekretær.

Geir Inge Sivertsen ble 24. januar utnevnt til ny fiskeriminister i Erna Solbergs regjering, etter at Frp valgte å trekke seg ut.

Han kom da fra stillingen som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartement, en stilling han hadde hatt siden 4. november i fjor.

Før han tiltrådte som statssekretær, var han ordfører i Lenvik kommune i Troms, som fra 1. januar i år ble slått sammen med tre andre kommuner og ble en del av Senja kommune.

Fredag skriver Dagbladet at Sivertsen søkte om, og fikk innvilget, etterlønn som ordfører i en og en halv måned, til tross for at han gikk rett inn i ny jobb.

Det ga ham en etterlønn på i overkant av 120.000 kroner. Dette fikk han samtidig som han jobbet som statssekretær.

Etterlønnen ble innvilget av kommunestyret i Senja 11. desember i fjor. Men ifølge kommuneloven kan ikke kommunestyrer gi folkevalgte ettergodtgjørelser uten at det avkortes krone for krone for annen inntekt.

– Etter loven er det krystallklart. Kommunestyret har ikke frihet til å innvilge etterlønn som ikke avkortes krone for krone for annen inntekt, sier Knut-Marius Sture, arbeidsrettsekspert i Arntzen de Besche, til Dagbladet.

Senja-ordfører Tom-Rune Eliseussen (Sp) sier at vedtaket ser ut til å ha blitt fattet ut fra mangelfulle saksopplysninger til kommunestyret.

Fiskeriministeren selv innrømmer at etterlønnen skulle ha vært avkortet.

– Ja, jeg har sett nå at det ikke er samsvar mellom det som er vedtatt og kommuneloven. Det skulle vært en avkorting. Jeg har snakket med rådmannen om dette også. Det er for så vidt bra det ble avdekket, slik at Senja kommune får oppdatert regelverket sitt.

Han sier at han nå vil tilbakebetale pengene han ikke skulle ha hatt.

(©NTB)