Miljøstatsråd støtter bilfritt Oslo sentrum

Energi og miljø. Høyres klima- og miljøminister Tine Sundtoft gir full støtte til det nye rødgrønne byrådets forslag om å gjøre Oslo sentrum bilfritt.
– Det er 7 prosent som bruker bilen inn til jobb i Oslo sentrum. Noen ganger blir disse debattene litt kantete, mener jeg, for man kan nesten få inntrykk av at det er motsatt, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft . Arkivfoto: Patrick da Silva Sæther

– Jeg er veldig positiv til at sentrum i de store byene blir fri for privatbiler. Men jeg er opptatt av å finne gode praktiske løsninger på dette, hvor utrykningskjøretøyer og nyttetrafikk selvsagt må fram, sier Sundtoft til VG.

Hun viser til at 93 prosent av dem som skal på jobb i Oslo i dag allerede reiser miljøvennlig.

– Det er 7 prosent som bruker bilen inn til jobb i Oslo sentrum. Noen ganger blir disse debattene litt kantete, mener jeg, for man kan nesten få inntrykk av at det er motsatt, sier statsråden.

Hun mener de avgåtte byrådet har gjort en kjempejobb ved å satse på kollektivtrafikk.

– Dette er bare en naturlig utvikling videre, som vi vil se mer og mer av. Bergen kommer sikkert etter. I dag så jeg at Kristiansand har et forslag om å gi miljøkarakter på nye utbyggingsprosjekter. Og dette er jo veien å gå. Transport og areal må ses i sammenheng. Vi må fortette byene, ha grønne lunger og det må være mulig å gå og sykle i sentrum, sier Sundtoft.

(©NTB)

 

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.