Langvarig barnevernskonflikt fortsetter

Styring. Konflikten i barnevernet i Sør-Varanger går inn i sin sjuende måned. Fortsatt er alle ansatte helt eller delvis sykmeldte. – Bekymringsfullt, sier verneombud.
Verneombud May-Grethe Monsen frykter at barnevernet skal miste ansatte og kompetanse. Foto:Privat

Konflikten startet da ledelsen omorganiserte tjenesten i januar i år, bekrefter en arbeidsmiljøundersøkelse bestilt av kommunen. Det skjedde etter at barnevernsleder Irene Pleym Jakola i november hadde varslet Fylkesmannen om at de ikke kunne levere forsvarlige tjenester fordi de var for få ansatte i forhold til arbeidsoppgavene.

Jakola ble kort tid etter fratatt ansvaret som leder, og en midlertidig leder ble satt inn og underlagt kommunalsjefen for oppvekst.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.