Vil stoppe pensjonsanbud

Økonomi. Fagforbundet vil stoppe pensjonskonkurransen. Ingen vet hva neste års pensjonspremie egentlig skal være.

Fra neste år begynner pensjonsreformen å virke. For alle født før 1954 får reformen begrenset betydning, mens den deretter gradvis virker for alle. Blant annet vil pensjonsalder bli regulert av gjennomsnittlig levetid, og pensjonistene får dårligere lønnsøkning.

I kommuneproposisjonen som ble lagt fram sist uke, går det fram at pensjonsleverandørene nå i fellesskap regner på hva økt levealder betyr for kommunale pensjoner. Disse beregningene kan føre til dyrere pensjon for kommunene, heter det i dokumentet.

Samtidig krever altså Fagforbundet stopp i pensjonsanbud i de pågående tarifforhandlingene. Bare i helt spesielle tilfeller, som kommunesammenslåing, vil forbundet gi aksept til skifte av pensjonsselskap – og da skal partene være enige om det.

Dermed er det ingen som vet hvilke forutsetninger som neste år skal gjelde for pensjonsinnbetalingene til de kommunalt ansatte født fra 1954 og seinere.

KS har ikke svart på kravet fra Fagforbundet i de skriftlige tilbudene som er gitt, før tarifforhandlingene brøt sammen.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.