Opposisjonen: Betyr kutt i kommunene

Statsbudsjett. Statsbudsjettet vil bety at mange kommuner må kutte i sine budsjetter, mener opposisjonen på Stortinget.
Kommunalpolitisk talsperson Helga Pedersen (Ap) varsler at Arbeiderpartiet vil foreslå å kompensere kommunenes skattesvikt i sitt budsjettalternativ. Arkivfoto: Magnus Bjørke Knutsen

Kommunene vil få 2,1 milliarder mindre i skatteinntekter i år enn de har budsjettert med, anslår regjeringen i statsbudsjettet. Det får opposisjonen på Stortinget til å se mørkt på kommunenes økonomi.

– Det er kommet sterke tilbakemeldinger fra kommuner som sliter med å få budsjettet til å gå opp og planlegger kutt. Derfor hadde jeg forventet at regjeringen gjorde noe med den store skattesvikten i kommunene. Når dette ikke kompenseres med økte inntekter neste år, betyr det at mange kommuner må kutte i sine tjenester, mener Helga Pedersen, Arbeiderpartiets kommunalpolitiske talsperson og nestleder.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.