– Det er viktig at barnehagene som serverer mat, gjør det under trygge og hygieniske forhold, sier seniorinspektør Marit Skrudland i Mattilsynet. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
– Det er viktig at barnehagene som serverer mat, gjør det under trygge og hygieniske forhold, sier seniorinspektør Marit Skrudland i Mattilsynet. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Mattilsynet sjekker maten i 100 barnehager

Mattilsynet skal kontrollere 100 barnehager i Rogaland for å finne ut om maten i barnehagene er laget under trygge og hygieniske forhold.

Fram til september skal Mattilsynet for Midt-Rogaland inspisere en tredel av totalt 350 barnehager i fylket, skriver Aftenbladet. Tilsynet skal sjekke alt fra rutiner for håndvask til bruk av arbeidstøy, oppvask og kjølelagring.

– Det er viktig at barnehagene som serverer mat, gjør det under trygge og hygieniske forhold. Selv om noen har lite eller ingen varmmatservering, skal de ha kontroll på håndtering og behandling av matvarer. Reglene er i utgangspunktet de samme i barnehager som for restauranter og kafeer, sier seniorinspektør Marit Skrudland i Mattilsynet.