Kritiserer treig fotballhjelp

Politikk. Den kommende ordføreren i Moss synes ikke det nåværende kommunestyret er ivrige nok etter å hjelpe Moss fotballklubb med penger.
Påtroppende ordfører Tage Pettersen (H) i Moss vil hjelpe Moss fotballklubb økonomisk. Arkivfoto: Joakim S. Enger

Mens politikere i andre kommuner har fått kritikk for å være for rause med fotballklubbene, er den påtroppende ordføreren i Moss, Tage Pettersen (H), irritert på sine kolleger i det nåværende kommunestyret for at de ikke bevilget økonomisk hjelp til Moss Fotballklubb.

– Når man var klar over at saken ville bli tatt opp igjen med et nytt flertall, så synes jeg det var en litt merkelig fremgangsmåte av dagens posisjon, sier han til NRK Østfold.

Klubben har de senere årene gjort grep for å rydde opp i økonomien. Den er likevel anstrengt, med gammel gjeld til kommunen blant de største betalingsutfordringene. I mai søkte de kommunen om å få ettergitt gjelden, og om å selge stadionnavnet Melløs til sponsorer, der inntektene skulle gå til fordeling mellom de ulike brukerne av anlegget. Det gikk ikke  kommunestyret i Moss med på. Det nåværende flertallet vil beholde stadionnavnet i kommunens eie, siden Melløs er et kommunalt anlegg, og de etterga bare halvparten av beløpet som fotballklubben skylder kommunen.

Selv om det trolig er flertall i det nye kommunestyret for å gi Moss FK den hjelpen de har bedt om, sier avtroppende ordfører Paul Erik Krogsvold (Ap) til NRK at det var riktig av det avgående kommunestyret å stemme i tråd med egen overbevisning.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!