KRD fornøyd med pensjonsføring

Statsbudsjett. Kommunaldepartementet skryter av systemet som har holdt 30 milliarder kroner i pensjonsutgifter borte fra driftsregnskapet.
Kommunene som har valgt å fordele premieavviket over tid, må utgiftsføre dette helt fram til 2025. I årets regnskap skal avvik fra perioden 2002 til 2012 utgiftsføres i driften.

Kommunal-Rapport.no har i mange år og i en rekke artikler skrevet om hvordan utgiftene til pensjon konsekvent er blitt undervurdert i driftsregnskapene i kommunene.

De siste ti årene er om lag 30 milliarder kroner i utgifter blitt holdt utenfor regnskapene. Men siden summen bare kan holdes utenfor regnskapet i en viss periode, medfører systemet at de regnskapsførte kostnadene ligger an til å øke vesentlig i årene som kommer.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.