Gir opp krøkkete navn

Samferdsel. Oslo Sporveier skiftet navn til Kollektivtransportproduksjon AS for fire år siden. Nå ønsker selskapet å hete Sporveien.
Navnet Kollektivtransportproduksjon AS er for tungvint, mener både de ansatte og styret i selskapet. Dermed går det mot nytt navneskifte etter fire år. Foto: Patrick da Silva Sæther

Kollektivtransportproduksjon (KTP) ble valgt som navn i 2008. Det nye selskapet Ruter skulle disponere pengene og administrere kollektivtrafikken, mens Kollektivtransportproduksjon skulle utføre tjenestene Ruter bestiller.

De ansatte har lenge ønsket å kvitte seg med det vanskelige navnet, og nå har selskapets styre vedtatt at navnet bør være Sporveien. Men det vil ta tid. Samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V) sier at selskapets generalforsamling må avgjøre saken, og neste generalforsamling er ikke før våren 2013.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.