Gikk mot anbefaling – antydet drap

Politikk. Et hemmeligstemplet dokument røper at byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i Oslo trosset egen fagavdeling da han i fjor gikk ut i pressen og antydet at en avdelingssykepleier kunne være skyldig i pasientdrap.
Kommunerevisjonen er kritisk til at byrådsleder Stian Berger Røsland gikk ut med en pressemelding som antydet pasientdrap, uten at opplysningene var kvalitetssikret. Arkivfoto: Ivan Tostrup

En avdelingssykepleier ved Lindeberg omsorgssenter ble i februar 2012 suspendert, beskyldt for å ha håndtert medikamenter uforsvarlig.

To måneder senere fikk byrådet opplysninger fra kommunens internrevisjon som kunne tyde på at dødsraten ved sykepleierens avdeling var høyere enn normalt. Kommunen mente derfor det var riktig å politianmelde sykepleieren.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.