Enighet om legeforskrift

Helse. Både KS og Legeforeningen stiller seg bak den nye fastlegeforskriften helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) la fram i dag.
Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (t.h.) presenterer den nye fastlegeforskriften onsdag. Til venstre sitter Hege Gjessing, president i Legeforeningen. Foto: Erlend Aas, NTB scanpix

2.700 underskrifter fra sinte allmennleger og massive protester fra kommunene har gjort inntrykk på helseministeren, som i dag presenterte den endelige versjonen av den nye fastlegeforskriften. Hun understreket at målet er å gjøre en god tjeneste enda bedre, og at det blir et likeverdig tilbud i hele landet.

– Fastlegeordningen er viktig del av helsetjenesten og helt sentral for å nå målene i samhandlingsreformen. Vi ønsker mer forebygging, mer av tjenestene ute i kommunene og mer helhet i tjenesten. Vi må bygge videre på ordningen, som har vært en suksess, og sikre god tilgjengelighet for pasientene, sa Strøm-Erichsen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.