Bruker sikkerhetskortet for å komme fram i trafikken

Politikk. Oslo kommune vil at bilene som kjører byens mest profilerte politikere skal få kjøre i kollektivfeltet, slik Kongen, Stortinget og regjeringens representasjonsbiler kan.
Oslo kommune vil at ordfører Fabian Stang (H) og andre framtredende politikere skal kunne bruke kollektivfeltet. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen

I dokumenter Aftenposten har fått innsyn i, begrunnes søknaden til Politidirektoratet med sikkerhetshensyn, ikke et ønske om å slippe unna trafikken.
– Det handler ikke om det, men om sikkerhetsmessige hensyn der det kunne vært hensiktsmessig å benytte kollektivfeltet. Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljene i disse vurderingene, sier sikkerhetssjef Arne Kvanvig i Rådhusets forvaltningstjeneste.
Byrådstaben opplyser til avisen at søknaden er sendt på rent faglig grunnlag, og at ingen politikere har vært involvert. Rådhusets sjåførtjeneste brukes i hovedsak av ordføreren, byrådslederen og andre profilerte politikere.
– Jeg synes dette er en dårlig idé. Det er mange med behov for å komme raskt fram. Jeg ser ikke noen grunn til at dette skal gjelde spesielt for politikerne, sier bystyrerepresentant Ivar Johansen (SV).

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.