Avgjørende siste skoleår

Kommentar. Om en drøy uke starter et nytt skoleår. Det kan bli like skjebnesvangert for den rødgrønne regjeringen som for elevene. Hvordan den mestrer dette siste skoleåret før stortingsvalget, kan få stor betydning for dens egen framtid.
Det er neppe plass til en ny, kostnadskrevende skolereform i det stramme eurokrise-budsjettet finansministeren har varslet for neste år.

Skole er viktig tema i alle valgkamper, selv om de politiske skillelinjene i norsk skolepolitikk ikke er veldig store. Lærerne og deres organisasjoner har vært viktige støttespillere for de rødgrønne, som også langt utenfor lærerværelsene er blitt ansett som garantistene for en sterk offentlig skole.

Men Stoltenbergs to regjeringer og tre etterfølgende kunnskapsministere fra SV har slitt med å vise hvordan de faktisk styrker den offentlige skolen. Riktignok har de stoppet veksten i privatskoler og gitt elevene på videregående gratis læremidler. De nasjonale prøvene er gjeninnført i en form som elever og lærere godtar og skoleeiere ser nytten av.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.