Tore O. Sandvik sier hans ambisjon i hans 20 år som fylkesordfører, har vært å få lokalsamfunnene i Trøndelag til å henge sammen ved å bruke Trondheim og kunnskapsmiljøene som motor.

Tore O. Sandvik sier hans ambisjon i hans 20 år som fylkesordfører, har vært å få lokalsamfunnene i Trøndelag til å henge sammen ved å bruke Trondheim og kunnskapsmiljøene som motor.

Foto: Gisle Oddstad, VG
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

En pådriver for samlingen av Trøndelag og for næringsutvikling

Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) var en pådriver for samlingen av Trøndelag til ett fylke og for næringsutvikling i fylket.

Profil 6

Tore O. Sandvik (Ap), fylkesordfører i Trøndelag

Begrunnelse:

Han spilte en viktig rolle i arbeidet med samle Trøndelag til ett fylke fra 2018, og har vist stort engasjement for fylkeskommunen og for næringsutvikling.

Slik stemmer du på Tore O. Sandvik:

Send kodeord Profil 6 til nr. 2377. Hver stemme koster 3 kroner.

Tore O. Sandvik har vært fylkesordfører sammenhengende siden kommune- og fylkestingsvalget i 2003. Først for Sør-Trøndelag fylkeskommune, og i perioden siden 2018 i nåværende Trøndelag fylkeskommune. Etter denne perioden gir han seg som fylkesordfører, etter 20 år med klubba.

– Det var no stas, sier Sandvik til nominasjonen.

Han sier hans ambisjon alle disse 20 årene som fylkesordfører har vært å få lokalsamfunnene i Trøndelag til å henge sammen ved å bruke Trondheim og kunnskapsmiljøene som motor i utviklingen.

Forslagsstillerne mener Sandvik var veldig viktig for den vellykkede sammenslåing av de to Trøndelags-fylkene. Allerede i 20181 slo fylkene sammen, og han uttalte da til Kommunal Rapport: Her kommer den trønderske slagbjørnen.

Sandvik har brukt slagbjørnkraften på næringsutvikling, og han har vært med og sørget for god utvikling i både kystnæringene og fjellnæringene. Hitra og Frøya er i dag blant de største lakseeksportørene vi har. Spesielt lokal matproduksjon har vært viktig for Sandvik, og det har også ført til flere overnattingsbedrifter og kulturbedrifter over hele Trøndelag.

Trondheim og Trøndelag er European Region of Gastronomy i 2022, en tittel som gis av International Institute of gastronomy, culture, art and tourism. I 2024 skal de være vertskap for kokkemesterskapet the Bocuse d'Or Europe.

– Det er resultatet av systematisk satsing på mat- og bryggeribransjen i Trøndelag, sier Sandvik.

Sandvik har vært framoverlent i det grønne skiftet, og har vært sentral i elektrifiseringen av ferjene, ikke bare på Trøndelags-kysten, men også sammen med andre fylkespolitikere langs hele kysten.

Også byvekstavtalen i Trondheim, med utvikling av miljøvennlig kollektivtrafikk, har han vært sterkt involvert i.

Sandvik og fylkeskommunen har utviklet Trøndelagsmodellen, som er viktig for å få lærlinger ut i bedriftene. Det er et samarbeid mellom Nav Trøndelag og Trøndelag fylkeskommune som tilbyr et unikt og skreddersydd utdanningsløp innenfor blå næringer, restaurant- og matfag, industri og teknologi og bygg og anlegg. Det gir fagbrev og fast jobb, og er en modell som blir lagt merke til.