Teknisk sjef John-Petter Karlsen i Andøy har ifølge rådmannen gitt ny giv og retning i en tid med mange prosjekter og stort etterslep.

Teknisk sjef John-Petter Karlsen i Andøy har ifølge rådmannen gitt ny giv og retning i en tid med mange prosjekter og stort etterslep.

Foto: Einar S. Breimo / Andøyposten
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

En initiativrik og nyskapende teknisk sjef

John-Petter Karlsen har markert seg som en initiativrik, nyskapende og energisk leder i Andøy, en kommune i omstilling.

Profil 4

John-Petter Karlsen, teknisk sjef i Andøy

Begrunnelse:

Han er en intitiativrik, nyskapende og energisk teknisk leder i en kommune i omstilling.

Slik stemmer du på John-Petter Karlsen:

Send kodeord Profil 4 til nr. 2377. Hver stemme koster 3 kroner.

– Jeg prøver å gjøre en god jobb, sier Karlsen, som er 34 år, firebarnsfar, småbruker med sau og geit, utdannet jurist og drev egen advokatpraksis før han begynte som teknisk sjef i hjemkommunen i fjor høst.

Han fikk i oppdrag å kutte 1,6 millioner kroner på sin avdeling. I stedet har han rekruttert ti nye medarbeidere. Kommunaldepartementet har latt dem ta 20 millioner kroner av Andøyfondet til å styrke kommunens tekniske tjenester. Opprinnelig skulle ingen av de 250 millionene røres før kommunen la fram en omstillingsplan.

– Karlsen tok umiddelbart grep for en enhet som etter mange års budsjettkutt var en reell flaskehals for utviklingen i kommunen, sier rådmann Andreas Jordell, som har nominert Karlsen til Årets kommuneprofil. 

Ifølge rådmannen har Karlsen gitt ny giv og retning i en tid med mange nye prosjekter og stort etterslep. Han beskriver sin medarbeider som «hel ved» og en kombinasjon av kløkt, initiativ, arbeidskapasitet, idérikdom, kunnskap og gjennomføringsevne. 

Karlsen får også skryt fra sin avdelingsleder for kommunalteknikk og beredskap Trude Haug.

 – Han har ikke kommunal forvaltning i ryggraden. Det gjør at han ser ting på en annen måte, noe som er veldig sunt. Han er meget intelligent og fantastisk god til å ordlegge seg. Han kan garantert selge sand i Sahara. Og så er han en veldig trivelig kar, sier hun.

Begge gir Karlsen mye av æren for at rådhuset nå bygges om for å spare plass og kostnader. Det var han som lanserte ideen om å samle alle kommunale funksjoner i «rådhuskvartalet» og å bygge et «kulturhus light» med kino og bibliotek. 

Den tekniske sjefen har selv utviklet en applikasjon, som avdelingen har brukt i en konkret sak, og tenkt ut et konsept for kommunal reiselivsutvikling. Ifølge Jordell var det også Karlsen som sørget for at et «vedtaksklart» prosjekt med omsorgsboliger ble stoppet og flyttet til en bedre tomt, som også gir muligheter for stedsutvikling.

– Jeg tror mange i tilsvarende posisjon ikke ville tatt kampen, sier han.