Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Døra på gløtt i kontrollutvalget

Lederen av kontrollutvalget i Halden sier nå at hun ikke er imot å ta opp den omstridte ordføreransettelsen i utvalget.

Utvalgsleder Ann-Kristin Grødahl (Rødt) har tidligere avvist å undersøke ansettelsen av ordfører Per-Kristian Dahl (Ap) som leder i den kommunale bedriften der han selv er styreleder og generalforsamling.

Nå skal Kommunesektorens Etikkutvalg behandle saken, og i den anledning har Kommunal Rapport spurt Grødahl via sms om kontrollutvalget likevel vil ta opp saken.

Grødahl svarer at utvalget skal ha møte i mai, og at sakslisten ennå ikke er satt opp.

«Hvis det viser seg å være aktuelt, vil selvsagt saken bli satt opp av meg. Jeg vil påpeke at ingen politikere i Halden har tatt kontakt med meg i sakens anledning», skriver Grødahl.

Hun viser videre til at hun ikke har noen dokumenter i saken, og mener det ikke er korrekt å ta den opp på bakgrunn av medienes omtale.

Kommunesektorens Etikkutvalg, som ledes av Stange-ordfører Nils Amund Røhne (Ap), varslet i går at de vil behandle saken i juni, etter en henvendelse fra politiker Geir Sandsmark (V) i Halden. Behandlingen vil ta utgangspunkt i de opplysninger som er framkommet i mediene og drøfte etisk prinsipielle sider ved saken.

Sandsmark hadde ikke sendt saken til kontrollutvalget i Halden, og begrunner det slik overfor Kommunal Rapport:

– Grødahl har gjennom mediene tydelig signalisert at hun ikke vil ta saken. Dessuten kunne hun tatt initiativ selv hvis hun ville, siden ansettelsen er så mye omtalt i mediene.

Da Sandsmark fikk høre fra Kommunal Rapport at Grødahl ikke har noe imot å se på saken, sendte han umiddelbart en henvendelse til kontrollutvalgssekretariatet.

– Det koster meg ingenting, sier han.

Sandsmark har tidligere uttalt til Halden Arbeiderblad at dette er en fillesak. Det har kontrollutvalgslederen merket seg.

– Ja, det er en fillesak på den måten at ordføreren selv kunne ha ryddet opp. Han kunne sørget for at alle fakta kom på bordet. I stedet må vi andre rydde opp etter ham, sier Sandsmark.