Kontrollutvalget i Halden vurderer å granske advokatutgiftene til blant annet eksordfører Per-Kristian Dahl.  Arkivfoto: Joakim S. Enger
Kontrollutvalget i Halden vurderer å granske advokatutgiftene til blant annet eksordfører Per-Kristian Dahl. Arkivfoto: Joakim S. Enger
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Vurderer å granske advokatregning

Kontrollutvalget i Halden vurderer å granske advokatutgiftene til tidligere rådmann og ordfører i rettssaken mot tidligere kommuneadvokat.

Kontrollutvalget vil behandle saken på sitt neste møte i juni. Det skjer på anmodning fra den nye rådmannen, Eivind Hansen, som mener det er flere uklarheter i saken. Han var selv til stede og orienterte kontrollutvalget om saken på utvalgets møte 15. mai, melder nrk.no.

Bakgrunnen er at kommunen skal ha dekket advokatutgifter for nærmere 1,3 millioner kroner for tidligere rådmann Per Egil Pedersen, tidligere ordfører Per-Kristian Dahl (Ap) og Aps tidligere gruppeleder Svein Olaussen i forbindelse med den såkalte Stegard-saken. Det er reist spørsmål ved om det forelå noe politisk vedtak som åpnet for at kommunen skulle betale utgiftene deres i rettssaken mot den forhenværende kommuneadvokaten.