Av de 177.000 som skal betale eiendomsskatt i Oslo i år, har flere tusen klaget innen fristen kommunen hadde satt gikk ut torsdag. Arkivfoto
Av de 177.000 som skal betale eiendomsskatt i Oslo i år, har flere tusen klaget innen fristen kommunen hadde satt gikk ut torsdag. Arkivfoto
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Truer med massesøksmål om eiendomsskatt

Nesten 6.000 innbyggere i Oslo har klaget på innføringen av eiendomsskatt fra i år. Kommunen trues også med et felles massesøksmål.

Boliger og fritidsboliger med en verdi på over 4 millioner kroner skal betale eiendomsskatt i Oslo fra i år. Til sammen 170.000 eiendommer skal betale 266 millioner kroner i eiendomsskatt, melder Aftenposten.

Kommunen har satt en klagefrist som gikk ut i går. Klagefristen i seg selv skaper strid, men uansett har det kommet inn flere tusen klager. Ifølge avisa gikk datasystemet ned på grunn av stor pågang på det elektroniske klageskjemaet.

Pressekontakt Ingrid Rogstad ved finansbyrådens kontor i Oslo skriver i en tekstmelding til Kommunal Rapport at det til sammen kom inn mellom 5.500 og 6.000 klager. 

Advokat Elin Sætre Løfsgaard i firmaet Deloitte mener kommunen ikke kan sette frist nå for å klage, skriver Dagens Næringsliv

- De som tror de blir nødt til å saksøke kommunen, kan slappe av. Fristen for å ta ut et søksmål i en sak om eiendomsskatt, er seks måneder siden man mottok skatteseddelen, sier hun til avisa. De fleste i Oslo fikk denne tilsendt i vår og tidlig på sommeren.

Finansbyråd Robert Steen (Ap) viser overfor DN til at kommunen har stilt vilkår om uttømming av klageadgangen i medhold til reglene i forvaltningsloven § 27b.