Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpixSara Johannessen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo kommune dømt i mobbesak

Oslo kommune er dømt for å være ansvarlig for de psykiske skadene en kvinne fikk mens hun gikk på en ungdomsskole i hovedstaden. Kommunen har anket dommen.

En tidligere elev ved en ungdomsskole i Oslo saksøkte i fjor kommunen fordi hun mente de skulle ha grepet inn mot mobbingen av henne, melder  NRK.

Kvinnen er i dag ufør og har slitt med psykiske problemer i ettertid. I dommen slås det fast at kvinnen ikke hadde blitt ufør om kommunen hadde gjort mer.

I dommen fra Oslo tingrett kommer det fram at vitner så jenta blant annet bli «kraftig mobbet», utestengt og slått ned.

Ifølge rettsdokumentene avviser kommunen at kvinnen ble mobbet. Det gjør også skolens ledelse, lærerne og de som skal ha stått bak mobbingen. Oslo kommune mener det ble satt i verk tilstrekkelige tiltak for eleven og at det ikke foreligger bevis for at de psykiske plagene kvinnen har fått skyldes mobbing.

Oslo kommune sier de ikke vil kommentere saken mens den fortsatt går i rettsapparatet. Dommen som falt i Oslo tingrett 29. juni i år, er en såkalt fastsettelsesdom. Det betyr at retten plasserer ansvaret for en skade og så åpner for en forhandling om erstatning i etterkant.

(©NTB)