OMSTILLING: – Det er en omstilling over flere år som har gjort at vi har greid å komme oss ut av ROBEK, forteller rådmann Stein Halvorsen i Åsnes kommune.
OMSTILLING: – Det er en omstilling over flere år som har gjort at vi har greid å komme oss ut av ROBEK, forteller rådmann Stein Halvorsen i Åsnes kommune.Foto: Åsnes kommune
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Åsnes kommune ut av ROBEK

En ny kommune kan tre ut av den økonomiske svartelisten ROBEK. – Det har ikke vært noe kjekt å bli styrt av andre, sier rådmann Stein Halvorsen i Åsnes kommune, Hedmark.

ROBEK

ROBEK er et register over kommuner og fylkeskommuner som er i økonomisk ubalanse.

Kommuner og fylkeskommuner i ROBEK må ha godkjenning fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet for å kunne foreta gyldige vedtak om låneopptak eller langsiktige leieavtaler, samt at lovligheten av budsjettvedtakene skal kontrolleres.

Kommuner som er registrert

Halden, Nedre Eiker, Svelvik, Hjelmeland, Austrheim, Bremanger, Ålesund, Sande, Stranda, Giske, Midsund, Bjugn, Roan, Saltdal, Steigen, Hamarøy, Tysfjord, Ballangen, Moskenes, Torsken og Porsanger.

Kilde: Regjeringen

– Det har vært tyngende å være på en sånn liste. Det har ikke vært noe kjekt å bli styrt av andre, sier rådmann Stein Halvorsen i Åsnes kommune i Hedmark.