Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Skole på Romerike holder fortsatt stengt etter trusler mot lærere

Bråtejordet skole på Strømmen holder vil fortsette å holde stengt torsdag på grunn av trusler mot lærere og avfyring av fyrverkeri.

– Vi har opplevd utfordringer som gjør at vi ikke er i stand til å ivareta sikkerheten til de ansatte. Det har vært en økende forekomst av vold og trusler i den siste tiden som gjør at jeg ser meg nødt til å stanse farlig arbeid.

Det sier verneombud Harald Høegh Krohn Flisnes til Romerikes Blad onsdag kveld. Samme dag holdt skolen stengt som følge av truslene.

NRK omtalte den utvidede stengingen først. Ved 10.30-tiden torsdag uttalte skolens rektor Sandra Kristina Hansen til NTB at skolen vil åpne igjen fredag.

Trusler mot lærere

– Med bakgrunn i den siste tidens hendelser rundt avfyring av fyrverkeri og trusler mot lærere har verneombudet ved skolen bestemt å stenge skolen i henhold til arbeidsmiljøloven, heter det i en melding fra skolen til foresatte som avisa har fått tilgang til.

I meldingen skriver skolen at dagen i dag skal brukes til «nødvendige avklaringer og utarbeiding av strategier for å trygge både elevenes og de ansattes arbeidsmiljø».

Skolen opplyser videre at elevene må være forberedt på å møte på skolen torsdag.

Krav på trygt arbeidsmiljø

Bråtejordet skole er en ungdomsskole med rundt 400 elever. Rektor Sandra Kristina Hansen vil ikke svare på hvor lenge truslene har pågått.

– Jeg går ikke inn i detaljer på truslene, men det handler om at en gruppe elever har en atferd som man oppleves som aggressiv og truende. Ansatte skal ikke utsettes for trusler og har krav på et godt og trygt arbeidsmiljø. Det er flere ansatte ved skolen som har hatt ubehagelige møter med elever og dette preger selvsagt skolen som helhet, sier Hansen.

(©NTB)