Datatilsynet, som ledes av Bjørn Erik Thon, skal nå se nærmere på saken der Oslo kommune ved en tabbe publiserte sensitive personopplysninger på nett. Illustrasjonsfoto: Mariam Butt / NTB scanpix

Åpner sak mot Oslo kommune etter personverntabbe

Et søksmål på over 300 sider fra en tidligere ansatt lå usladdet på Oslo kommunes nettsider. Datatilsynet åpner sak mot kommunen, melder NRK.

I dokumentet fra kvinnen som er sagt opp, blir over 30 ansatte i kommunen navngitt. En av personene, en kvinne, fikk både personnummeret sitt, legeerklæringer og flere andre private opplysninger eksponert på kommunes nettsider, melder NRK.

NRK lastet ned dokumentet fra kommunens nettsider. Jussprofessor Benedikte Høgberg ved Universitetet i Oslo, som har lest utdrag, sier det inneholder en god del opplysninger som røper interne forhold i forbindelse med en arbeidskonflikt, og del av disse opplysningene kan også sies å være personlige helseopplysninger.

– Det er ganske åpenbart at en del av de opplysningene som fremkommer i stevningen er underlagt taushetsplikt, det er det ingen tvil om, sier hun.

Oslo kommune vil ikke stille til intervju med kanalen, men skriver i en epost at de beklager publiseringen sterkt og at de vil gjennomgå sine rutiner.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.