Setter saksbehandlerne på skolebenken for å lære dem å skrive godt

Administrasjon. I Gloppen kommune mener de at kurs i språkbruk skal være obligatorisk for saksbehandlere.
Det skal være en nynorsk ordliste av nyere dato på alle enheter i Gloppen kommune. Dette som ett av flere tiltak for å sikre bedre språk i de dokumentene som byråkratene sender fra seg. Foto: Terje Lien

– Det er viktig å få en språkbruksplan, det er viktig for identiteten vår. Jeg oppfordrer alle til å skrive nynorsk og bruke dialekten sin, sa Marit Straume (Sp) da kommunestyret i Gloppen onsdag enstemmig vedtok en egen språkbruksplan.

Kommunen har vært med i KS sin klarspråk-satsing siden 2018 og jobber systematisk med å forenkle språket kommunen bruker i dialogen med innbyggere og næringsliv. Primært er det nok administrasjonen som jobber med dette, men kommunen har også ønsket å forankre satsingen på klarspråk politisk, og derfor fikk også kommunestyret språkbruksplanen til behandling. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!