Kontrollutvalget inn i lederopprøret i Kongsvinger

Administrasjon. Kongsvinger kommune har ingen planer om en faktaundersøkelse av anklagene mot tidligere rådmann og kommunalsjef. Kontrollutvalget kobler seg nå inn i saken.
Spesiell: Leder av kontrollutvalget i Kongsvinger, Øystein Østgaard, synes opprøret mot toppledelsen i Kongsvinger er en spesiell sak. Han ber nå om en redegjørelse fra ordfører. Foto: Magnus K. Bjørke

– Det er så mange ubesvarte spørsmål i denne saken, at vi ønsker å få en redegjørelse fra ordfører. Deretter må vi ta stilling til om vi skal følge opp saken mer omfattende, sier leder av kontrollutvalget i Kongsvinger, Øystein Østgaard (H).

I april krevde 27 ledere at både rådmann Gry Sjødin Neander og kommunalsjef for oppvekst, Kjersti Vevstad, snarest måtte fjernes fra sine stillinger. Anklagene mot rådmannen og kommunalsjefen førte til at begge valgte å inngå sluttavtaler med kommunen. Kommunen har signalisert at de med dette anser seg ferdig med saken, og at de ikke har noen planer om undersøke anklagene nærmere. Kontrollutvalget vil også høre mer om hvorfor lederne ikke benyttet seg av varslingsrutinene, men gikk direkte til ordfører og kommunestyret.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!