Kontrollutvalget i Kongsvinger går dypere i lederopprøret

Administrasjon. Etter å ha fått en redegjørelse av ordføreren om opprøret mot rådmannen og kommunalsjefen er ikke kontrollutvalget i Kongsvinger beroliget. De vil gå dypere i saken.
Vil vite mer: Leder av kontrollutvalget i Kongsvinger, Øystein Østgaard (H), føler seg forpliktet til å gå grundigere inn i opprøret mot tidligere rådmann, Gry Sjødin Neander, og tidligere kommunalsjef Kjersti Vevstad. Foto: Thomas Frigård

- Det er fortsatt mye vi ønsker å få svar på i denne saken, og vi føler oss nærmest forpliktet til å finne ut årsakene til dette opprøret, sier leder av kontrollutvalget i Kongsvinger, Øystein Østgaard (H) til kommunal Rapport.

I forrige uke møtte Kongsvinger-ordfører Sjur Strand (Ap) i kontrollutvalget for å redegjøre for lederopprøret som kostet både tidligere rådmann Gry Sjødin Neander og kommunalsjef for omsorg, Kjersti Vevstad, jobbene. Flertallet av medlemmene i kontrollutvalget var kritiske til at 27 mellomledere unnlot å benytte kommunens varslingsordning, og i stedet sendte et brev til ordfører og representantene i kommunestyret, der de krevde rådmannen og kommunalsjefens snarlige avgang.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.