Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

- Ledere med innvandrerbakgrunn nødvendig

Filippinske Rowena Teodocio jobber aktivt for å få flere med innvandrerbakgrunn inn i kommunale stillinger. Det er et mål for bydelsadministrasjonen på Grünerløkka i Oslo.

Rowena Teodocio, som kom til Norge i 1986, jobber som konsulent i barnehageavdelingen i bydelen. I tillegg leder hun bydelens likestillingsgruppe.


Grünerløkka-Sofienberg har som mål at antall ansatte i kommunale stillinger skal speile det etniske mangfoldet i bydelen. Det vil si at en tredel av de ansatte skal ha annen etnisk bakgrunn enn norsk.


– Med en slik modell trenger vi ansatte med innvandrerbakgrunn på toppen. Da kan ansatte med annen etnisk bakgrunn også få innflytelse på de ulike virksomhetsnivåene, mener Teodocio.



Avhengig av ledelse

– Vi kan ikke si at integreringsarbeidet er veldig bevisst tvers igjennom organisasjonen. Det er avhengig av de forskjellige ledere, mener Rowena Teodocio.


Men hun ser en positiv tendens i forhold til arbeidet, som for alvor tok form i 1995.


– Etnisk opprinnelse kan selvsagt ikke gå foran kompetanse, men å tilhøre en minoritet anses som en kvalifikasjon, i tillegg til formell utdannelse, sier Teodocio, som roser administrasjonsledelsen.


– Bare det at bydelens linje er at alle skal ha lik mulighet, uansett kjønn, religion eller etnisk bakgrunn, er i seg selv veldig viktig, mener Teodocio.


Selv hadde hun psykologiutdanning og erfaring som journalist da hun kom til Norge for snart 13 år siden.



Utnytte kompetanse

I tillegg til målet om at antall ansatte skal gjenspeile befolkningssammensetningen, jobbes det med å utnytte de ansattes kompetanse og behov best mulig.


– Vi har ikke mange spesielle tiltak. Men i alle stillingsannonser viser vi at vi er opptatt av gjenspeiling og integrering. I tillegg når ryktene om vårt integreringsarbeid mange, sier Bente Aldrin, avdelingssjef for sosiale tjenester, til Kommunal Rapport.


– Vi jobber også med å rekruttere ansatte til andre stillinger i kommunen etter hvert som deres kvalifikasjoner blir kjent, forteller Aldrin.

Skrevet av: Mikkel Friis