Hit, men ikke lenger: I skole/oppvekst og helse og omsorg svarer halvparten av ansatte i Seljord at de lagrer dokumenter på egen PC. Dermed havner de ikke i saks- og arkivsystemet, og heller ikke i arkivet. Foto: Magnus K. Bjørke
Hit, men ikke lenger: I skole/oppvekst og helse og omsorg svarer halvparten av ansatte i Seljord at de lagrer dokumenter på egen PC. Dermed havner de ikke i saks- og arkivsystemet, og heller ikke i arkivet. Foto: Magnus K. BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Holdt 2 av 10 dokumenter unna arkivet

17 prosent av dokumentene Seljord har sendt staten, finnes ikke i kommunens eget arkiv. Det viser en fersk revisjonsrapport.

Rapporten slår fast at både journal- arkivhåndteringen i Seljord har klare mangler:

  • Av 70 dokumenter Seljord har sendt ulike statlige instanser, er bare 50 registrert i kommunens saks- og arkivsystem Ephorte. Da arkivleder ble bedt om å lete fram de siste 20 dokumentene, klarte vedkommende bare å finne igjen 8.
  • Vel 1 av 3 ansatte sier i en spørreundersøkelse at manglende arkivering i stor grad skyldes tidspress. Nesten like mange svarer at de velger å lagre dokumenter på egen PC, heller enn å bruke saks- og arkivsystemet.
  • To ansatte svarer i spørreundersøkelsen at de i stor grad unngår og venter med å registrere dokumenter i saks- og arkivsystemet fordi de vil hindre innsyn.
Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.