Ifølge Oslo kommunes reglement trenger ikke Geir Lippestad å rapportere inn aksjene han eier i Lippestad Kommunikasjon AS. Grunnen er at selskapet er eid av et annet selskap Lippestad eier. Foto: Arbeiderpartiet/Flickr.
Ifølge Oslo kommunes reglement trenger ikke Geir Lippestad å rapportere inn aksjene han eier i Lippestad Kommunikasjon AS. Grunnen er at selskapet er eid av et annet selskap Lippestad eier. Foto: Arbeiderpartiet/Flickr.Arbeiderpartiet/Flickr.
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Eierskaps-byråd opplyser ikke om eget eierskap

Byråd Geir Lippestad (Ap) sitter i en rekke styrer og eier dessuten næringseiendom og aksjer i flere selskaper. Opplysningene står ikke i eierskapsregisteret til Oslo kommune, slik reglene krever.

Det er ni år siden Oslo bystyre vedtok reglene for registrering av økonomiske interesser. I dag blir reglene diskutert i kommunens forretningsutvalg, ledet av ordfører Marianne Borgen (SV).

Selv om reglene i utgangspunktet er frivillig, har bystyret vedtatt at alle som velger å registrere sine interesser, må akseptere regelverket i sin helhet.