Frp frir til Sp for å beholde ordføreren i Ullensaker

Kommunevalget 2019. Det går mot nederlag for Frp-ordfører Tom Staahle i Ullensaker, men fintellingen kan være avgjørende. Nå frir Frp-ordføreren til Sp.
På frieri: Fintellingen av stemmene kan avgjøre om Tom Staahle (t.h) får beholde ordførervervet i Ullensaker. Nå frir Frp-ordføreren til Lars Halvor Stokstad Oserud i Sp. Foto: Thomas Frigård

– Slik det står nå må enten Ap eller Sp bryte et av sine valgløfter for å samarbeide. Min dør er åpen for Sp, de kan gjerne komme hit. Vi har mange sammenfallende interesser, sier ordfører i Ullensaker, Tom Staahle (Frp).

Siden 2003 har Frp hatt ordføreren i Ullensaker, men valgresultatet viser at for øyeblikket har de rødgrønne et flertall på 23 mot 22 representanter i kommunestyret. Det betyr at Aps Eyvind Schumacher ligger an til å bli den neste ordføreren, men det er så jevnt at fintellingen kan være avgjørende for hvem som blir ordfører.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.