Oslo utfordrer andre til å bli EU-miljøby

Energi og miljø. Lahti vant i går tittelen som Europeisk miljøhovedstad 2021 på en prisutdeling i Oslo. Flere norske byer bør delta i EU-konkurransen, mener prosjektleder i Oslo Anita Lindahl Trosdahl.
Anita Lindahl Trosdahl, prosjektleder for Oslo europeisk miljøhovedstad 2019, mener tittelen gir store muligheter til å engasjere hele byen og gjennom det kutte klimagassutslipp. Foto: Hampus Lundgren

Halvveis ut i året som Europeisk miljøhovedstad er ikke prosjektlederen i Oslo i tvil om at hun vil anbefale andre norske byer å melde seg på de to konkurransene EU har for grønne byer.

– Det er en veldig god anledning til selv å gå gjennom hele kommunens miljø- og klimaarbeid og til å få en kvalifisert ekstern vurdering. Tittelen gir store muligheter til å engasjere ansatte, innbyggere, bedrifter, forskere og organisasjoner til felles miljøinnsats, sier Trosdahl.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.