KS kritiske til fylkeskutt

Regionreform. – Når regjeringen ikke vil styrke de frie inntektene til de nye fylkeskommunene, bidrar det til en dårlig start for regionreformen, sier KS-leder Gunn Marit Helgesen.
KS-leder Gunn Marit Helgesen er svært misfornøyd med at regjeringen underfinansierer regionreformen. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

KS-lederen er svært kritisk til at regjeringen i verste fall vil kutte fylkeskommunenes inntekter med 200 millioner kroner i 2020. Maksimalt får de en realvekst på 100 millioner kroner, i intervallet regjeringen varsler i kommuneproposisjonen i dag. 

På toppen av dette fullfinansierer heller ikke regjeringen nye oppgaver til fylkene. KS og fylkene har vært sterkt uenige med regjeringen om hvordan den største oppgaveoverføringen i regionreformen – administrasjonen av fylkesveiene – skal finansieres.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.