Advarer Høyre mot å begrense lokalt selvstyre

Politikk. KS-leder og Høyre-topp Gunn Marit Helgesen mener at flere vedtak på Høyres landsmøte i verste fall kan bidra til å begrense det lokale handlingsrommet.  
KS-leder Gunn Marit Helgesen advarer mot nye nasjonale krav til hvordan kommunene skal yte sine tjenester. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Høyres landsmøte vedtok i helgen storresolusjoner om lokal verdiskapning og velferd i kommunene. I begge de politiske dokumentene ble det vedtatt nasjonal politikk som kan begrense det lokale selvstyret – og noen som vil øke det.

KS-leder Gunn Marit Helgesen, som også er Høyres ordførerkandidat i det nye fylket Vestfold og Telemark, deltok på store deler av landsmøtet. Hun legger vekt på at veldig mange talte varmt for det lokale selvstyret, men innrømmer at det ikke alltid ble fulgt opp i praksis.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.