Kjøpte Ulsteins planer av Ulsteins rådmann

Etikk. Mens rådmannen i Ulstein hadde permisjon, solgte han kommunens planer lett bearbeidet til Vanylven kommune. Etter to runder i kontrollutvalget i Ulstein, får de pengene tilbake.    
– Vi visste ikke at planene vi kjøpte baserte seg på planer fra Ulstein kommune, sier rådmann Andreas Christian Nørve i Vanylven. Arkivfoto: André Johan Pedersen

Rådmann Einar Vik Arset i Ulstein sendte mandag en ny redegjørelse til kontrollutvalget i Ulstein om sitt salg av konsulenttjenester til Vanylven kommune i fjor, mens han var i ulønnet permisjon.

Arset beklager her at han ikke ga tydelig beskjed om at to planer han solgte til Vanylven, var basert på planer utarbeidet for Ulstein kommune. For å «eliminere eikvar usikkerheit og utryggheit knytt til min integritet som rådmann», har han bestemt seg for å tilbakebetale de 75.000 kronene Vanylven har betalt for planene.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.