Kommune tapte i retten - eksordfører mister kontrakt

Innkjøp. En brøytekontrakt verdt 7 millioner kroner skulle gå til firmaet eksordføreren er medeier i og daglig leder av. Det sa retten nei til. Nå skifter kommunen leverandør.
Et selskap hvor eks-ordføreren i Skjervøy er på eiersiden og samtidig er daglig leder, får likevel ikke en brøytekontrakt til 7 millioner kroner, etter at tingretten satte foten ned for tildelingen. Illustrasjonsfoto: Knut Opeide / Statens vegvesen

Brøytekonflikten i Skjervøy har pågått i rundt 10 måneder og har vært gjennom tre anbudsrunder. To ganger ble tilbudet fra firmaet Hofsøy mekaniske avvist. Entreprenøren leverte det billigste tilbudet.

Denne uka vedtok et ekstraordinært kommunestyre ikke å anke en kjennelse fra Nord-Troms tingrett, der Hofsøy får medhold i at kommunen ikke hadde grunn til å avvise tilbudet. Det skriver avisa Nordlys. Rådmann Cissel Samuelsens råd var å anke dommen. Nå opplyser hun til avisa Framtid i Nord at kommunen i stedet vil inngå avtale med nettopp Hofsøy mekaniske.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!