Disse klager på politireformen

Politikk. Politidirektoratet har fått 52 klager på ny lokal organisering av politiet. Klagefristen går ut i kveld.
Politiet foreslo i januar å legge ned 126 tjenestesteder. Nå har 52 kommuner klaget. Foto: Magnus Bjørke Knutsen.

I midten av januar ble det kjent at Politidirektoratet (POD) går for nedleggelse av 126 tjenestesteder, og opprettelse av sju nye. Dermed ligger det an til en reduksjon av antallet tjenestesteder fra 340 til 221. Det nye politikartet vil bestå av 55 politistasjoner og 166 lensmannskontorer.

Kommunene har hatt en klagefrist på åtte uker på forslaget til politimesteren i sitt distrikt, og POD har fredag fått 52 klager.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.