Anbefaler å droppe epostgransking

Styring. Mistanke om uregelmessigheter i innkjøpssak er ikke nok til å sjekke ansattes eposter, lyder advokatråd.
I utgangspunktet har ikke arbeidsgiver rett til å lese, søke gjennom eller åpne ansattes epost. Forskrift om behandling av personopplysninger sier hvilke vilkår som må være oppfylt, for at det likevel skal være lov. Foto: Colliekar/Wikimedia. Creative Commons-lisens

Etter at saken om helsekjøp sprakk i Grimstad, satt politikerne igjen med flere spørsmål. Hvem tok initiativet til avtalen? Ble det foretatt innkjøp av ansatte som var inhabile? I samtaler med granskningsfirmaet BDO oppga flere ansatte at de ikke husket. Dermed ble sjekk av ansattes eposter lansert som en mulig metode for å få klarlagt hva som egentlig skjedde.

På oppdrag fra kontrollutvalget har advokatfirmaet Kluge nå sjekket lovligheten av å sjekke ansattes eposter. Firmaet konkluderer med at kommunen ikke har hjemmel for å sjekke ansattes eposter i saken.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!