Trude Drevland er permittert mens politiet etterforsker saken mot henne. Foto: Marit Hommedal, NTB scanpix
Trude Drevland er permittert mens politiet etterforsker saken mot henne. Foto: Marit Hommedal, NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Drevland formelt permittert

Bergens-ordfører Trude Drevland (H) er nå formelt permittert fra vervene i Bergen kommune. Saken ble avgjort i et møte i kommunens forretningsutvalg tirsdag morgen.

– Saken gikk enstemmig gjennom uten diskusjon, sier bystyredirektør Roar Kristiansen til NRK.

Tor Woldseth (Frp) og Harald Schjelderup (Ap) overtar de viktigste vervene mens politietterforskningen mot Trude Drevland pågår.

Drevland sa i forrige uke at hun ville gå ut i ulønnet permisjon mens politiet vurderer undersøkelsessaken mot henne på nytt. Permisjonen skal vare fram til politiets undersøkelsessak er avsluttet.

– Jeg ønsker ikke at undersøkelsessaken skal komme i veien for det viktige valgkamparbeidet partiet gjør. Det er Høyres politikk som skal være i fokus i valgkampen, opplyste Drevland i en pressemelding.

Mandag i forrige uke instruere statsadvokaten politiet om å gjenåpne saken mot ordføreren. Saken ble opprinnelig henlagt etter bare én dag da den dukket opp tidligere i sommer.

Bakgrunnen for at undersøkelsene gjenopptas, er opplysninger om at politiets gransking ble avsluttet samme dag som den startet. Da saken ble avsluttet, var det blant annet ikke kjent at ordføreren hadde takket ja til et gratis, ukelangt cruise for to personer fra den tyrkiske storbyen Istanbul. Det var heller ikke kjent at hun hadde reist på et todagers cruise med familien og sin advokat John Christian Eldens familie betalt av skipsreder Torstein Hagen.

Trude Drevland hadde også vært aktiv overfor fylkesmann og regjeringsmedlemmer i saker som var viktige for skipsrederen. (©NTB)