Larvik bibliotek ble påtent og totalskadd i november 2019.
Larvik bibliotek ble påtent og totalskadd i november 2019.Foto: Alexander Vestrum / NTB

Bibliotekbrann koster Larvik dyrt etter forsikringssak

Dårlig sikkerhetsarbeid gjør at Larvik kommune må dekke 35 prosent av tapet som oppsto da byens bibliotek ble påtent og totalskadd i november 2019.

Forsikringsselskapet KLP ville avkorte utbetalingen med 35 prosent, noe kommunen var uenig i. Saken endte i retten, og Vestfold tingrett ga KLP fullt medhold, skriver Rett24.

– Konklusjonen er at det er svikt i kunnskaper om sikkerhetsforskrifter rundt avfallshåndtering på flere nivåer, det var stor kommunikasjonssvikt fra ledelse og nedover, det var svikt i oppfølgningen av tiltak, og det var svikt i utføringen av tilsynsoppgaver, skriver sorenskriver Siri Vigmostad.

Avkortingen er tidligere anslått til å være nærmere 17 millioner kroner, skriver Østlands-Posten. Kommunen må også ut med drøyt 1,3 millioner kroner i sakskostnader.

Gjerningsmannen ble til slutt dømt til seks års fengsel for bibliotekbrannen og en mordbrann.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.