På grunn av bemanningskrisen i Melhus har ansatte fått inndratt ferie og fridager, og ordføreren og varaordføreren tar vakter i omsorgstjenestene.

På grunn av bemanningskrisen i Melhus har ansatte fått inndratt ferie og fridager, og ordføreren og varaordføreren tar vakter i omsorgstjenestene.

Foto: Melhus kommune
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Bemanningskrise i Melhus – ordfører og varaordfører tar vakter

På grunn av en bemanningskrise har både ordføreren og varaordføreren i Melhus meldt seg til tjeneste for omsorgstjenesten.

Høyt sykefravær på grunn av covid-19, forkjølelse, RS-virus, omgangssyke og influensa har skapt krise innen omsorgssektoren i Melhus kommune, skriver Trønderbladet.

Allerede har kommunen forsøkt å omorganisere ved å ta ut barnehageansatte med helsebakgrunn og flytte dem over til pleie. I tillegg har nå varaordfører Stine Estenstad (H) og ordfører Jorid Jagtøyen (Sp), som begge har sykepleierbakgrunn, meldt seg.

– Det er ingen tvil om at de syntes det var bra at jeg er i gang med å ta vakter i hjemmesykepleien. Nå har vi krise, og folk har fått inndratt ferier og fridager. Det kjøres helgebemanning hele uka, sier varaordfører Stine Estenstad (H) til avisen.

Ordfører Jagtøyen (50) sa til Trønderbladet på torsdag at hun skal gå vakter, men at hun trenger litt opplæring først.

Jagtøyen har 100 prosent stilling som ordfører i tillegg, mens Estenstads varaordførerrolle er en 80 prosents stilling.

(©NTB)