1. august begynner 100 nye ansatte som skal være med og utforme den nye elektroniske pasientjournalen, opplyser kommunikasjonssjef Sigrun Berge Engen i Helseplattformen Helse Midt-Norge RHF. Foto: Helse Midt-Norge

Pasientjournal slaktet i Danmark, innføres i Midt-Norge

Helse Midt-Norge lar seg ikke skremme av dårlige erfaringer med den elektroniske pasientjournalen Epic i Danmark, og er i full gang med å innføre den. 

Epic er en IT-investering på 3,3 milliarder kroner. Det skal bli en felles elektronisk pasientjournal for kommuner, sykehus og avtalespesialister. 

– Pasientene skal oppleve en helsetjeneste som henger sammen. De som jobber i helsetjenestene skal bli spart for mye dobbeltarbeid og leting etter informasjon, sier kommunikasjonssjef Sigrun Berge Engen i Helseplattformen Helse Midt-Norge RHF.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.