Stortinget slo i fjor enstemmig fast at fastlegetjenesten må evalueres for første gang siden den ble innført i 2001. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Stortinget slo i fjor enstemmig fast at fastlegetjenesten må evalueres for første gang siden den ble innført i 2001. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Legeforeningen enig med KS om forlengelse av fastlegeavtalen

KS og Legeforeningen har ikke klart å bli enige om en videreutvikling av fastlegeordningen. Den nåværende ordningen forlenges imidlertid foreløpig i ett år.

Legeforeningen sa i fjor høst opp rammeavtalen for fastlegeordningen i KS, og i år har partene forhandlet om ordningen parallelt med normaltariffoppgjøret.

Partene ble ikke enige før sommeren og avtalte da å fortsette forhandlingene i august, men nå er det klart at de ikke klarer å komme til enighet.

– Etter langvarige forhandlinger konstaterer vi at det ikke har vært mulig å bli enige om en videreutvikling av rammeavtalen på dette tidspunktet, sier forhandlingsleder og arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø i KS i en pressemelding.

Partene er enige om å forlenge rammeavtalen med ett år, noe som Legeforeningen opplyser at de gikk med på med tanke på det pågående utredningsarbeidet av fastlegeordningen, den kommende evalueringen av ordningen og den nye handlingsplanen.

– Det er beklagelig at KS har avvist viktige utviklingstiltak for en fastlegeordning i krise, sier president Marit Hermansen i Legeforeningen.

Stortinget slo i fjor enstemmig fast at fastlegetjenesten må evalueres for første gang siden den ble innført i 2001. Denne evalueringen er ventet å komme til høsten.

(©NTB)