Ikano Bank
Foto: Ikea
Foto: Ikea

Slik sikrer du deg god pris på kjøkkenet

Skal du kjøpe nytt kjøkken? Da er det viktig å sikre seg best mulig pris. Her er grepene du bør gjøre underveis.

Hos Ikano Bank har vi lang erfaring med finansiering av kjøkken for våre kunder. Her har vi samlet noen gode tips du kan ta med deg når du planlegger kjøkkenet.

Dersom du ønsker å utsette betalingen av kjøkkenet, kan du bestille IKEA Kort hos oss. Da kan du velge inntil 12 måneders betalingsutsettelse for kun 560 kr. Les mer om IKEA Kort lenger ned i artikkelen eller følg linken under for å søke.

Bestill IKEA Kort her

Priseksempel: Effektiv rente 21,97 %, 35 000 kr o/12 mnd. Kostnad: 4 304 kr. Totalt 39 304 kr


Våre beste tips til deg som vil spare penger på kjøkken

  1. Tenk godt gjennom hvilke kjøkkenløsninger du trenger
  2. Dra på tegnetime
  3. Husk at materialvalget har mye å si
  4. Få tilbud fra ulike leverandører
  5. Se etter rabatter du kan kombinere


1. Tenk godt gjennom hvilke kjøkkenløsninger du trenger

Foto: Ikea
Foto: Ikea

Det er viktig å ha et klart bilde av hvilke kjøkkenløsninger som fungerer for deg. Vi lager mat på ulike måter, bruker ulike kjøkkenredskaper og har ulike behov rundt oppbevaring. Derfor er det viktig å gjøre god research på forhånd, slik at du vet hva du trenger.

Eksempelvis har mange støvsugeren, moppen og annet utstyr til rengjøring i et høyskap på kjøkkenet. For noen fungerer dette greit, men for andre tar det opp unødvendig mye plass. Dersom du kan oppbevare støvsugeren et annet sted, eller kanskje bytte til en robotstøvsuger, trenger du færre høyskap og kan heller gå for mer benkeplass.

Kjøkkenbordet er et viktig element. Har du liten plass? Se etter løsninger hvor du kan kombinere en hyggelig sitteplass med benkeplass og kanskje til og med skapplass, som for eksempel en kjøkkenøy.


2. Dra på tegnetime

Selv om det finnes mange gode løsninger der ute, kan det være vanskelig å designe kjøkkenet på egen hånd. Flere leverandører tilbyr funksjonalitet for å tegne kjøkkenet på nett, men det kan også være lurt å booke en tegnetime. Da vil du få gode og nyttige tips fra konsulenter som har lang erfaring med ulike kjøkken, romløsninger og behov.

I tillegg er det viktig å se kjøkkenløsningene med egne øyne. Du får et helt annet forhold til materialer, størrelsesforhold og lignende når du besøker IKEA, Elkjøp, Kvik eller andre i forbindelse med tegnetimen din.

Sett opp et budsjett på forhånd. Under tegnetimen får du hjelp til å teste ulike materialer og løsninger, slik at du holder deg innenfor budsjettet ditt.


3. Husk at materialvalget har mye å si

Foto: Ikea
Foto: Ikea

Prøv ulike materialer, da valget her ofte har mye å si for både den estetiske opplevelsen av kjøkkenet og hvordan det fungerer i bruk. Benkeplater av laminat er billigere enn tre eller keramikk, og det er lurt å teste ulike kombinasjoner for å se hvordan det påvirker prisen.

Her er det også lurt å se forskjellen med egne øyne. Noen synes kanskje laminat høres kjedelig ut, men oppdager at det ikke er så stor forskjell på utseende. Her kommer det også an på nøyaktig hvilken farge og finish du ønsker. Noen mønstre i imitert stein kan se like bra ut som ekte stein.


5. Se etter rabatter du kan kombinere

Det er også lurt å se etter rabatter og tilbud du kan kombinere. Eksempelvis kan det være at en leverandør har rabatt på både kjøkken og hvitevarer.

Husk også at rabatter kommer og går. Ofte får du lang betenkningstid på valg av kjøkken. Er du heldig kan det dukke opp nye rabatter mens du tenker. Kanskje leverandøren du vurderer plutselig gir rabatt på hvitevarer fra for eksempel Samsung eller Electrolux. Da vil gjerne kontaktpersonen din informere om at de har oppdatert tilbudet med de rabatterte hvitevarene.

Det er med andre ord flere grep du kan gjøre for å sikre at du får en god pris på ditt kjøkken.


Utsette betalingen for kjøkkenet?

Uansett hvor god pris du får, er et nytt kjøkken en stor investering. Dersom du ikke vil betale alt samtidig, eller du ønsker å utsette hele betalingen, kan du velge å benytte IKEA Kort fra Ikano Bank. Med IKEA Kort får du:

● Inntil 150.000 kroner i kreditt på IKEA og ikea.no.

● Ingen årsavgift eller etableringsgebyr

● Betalingsutsettelse i inntil 12 måneder

Les mer om IKEA Kort eller bestill ved å klikke under.

Bestill IKEA Kort her

Priseksempel: 35 000 kr o/12 måneder gir eff. rente 21,97 %, kostnad på 4 304 kr og totalt 39 304 kr å betale tilbake.