Lederne

Bærer du ansvar i det offentlige? Det lønner seg å bli medlem

Å være medlem i en fagforening kommer med mange fordeler. I Lederne prioriterer vi trygget, kompetanse og tilhørighet. I tillegg skal medlemskapet lønne seg økonomisk.

Som fagorganisert er du sikret viktige rettigheter rundt arbeidsforholdet ditt. Trenger du hjelp eller råd, er det kort vei til rådgivning fra våre erfarne rådgivere, jurister og advokater. Alle bør forsikre jobben sin, uavhengig av stillingsnivå.

Noe av det som skiller Lederne fra andre fagforeninger er kompetansetilbudet og vår ekspertise på ledelse. Medlemmer får et unikt kompetansetilbud med gratis kurs, fagartikler og annet faginnhold, som er midt i blinken for deg i offentlig sektor. I tillegg har vi mange spennende medlemsfordeler.

Grunner til at du bør velge Lederne

  • Juridisk hjelp hvis du trenger det.
  • Et bredt kompetansetilbud og gratis kurs.
  • Gunstige forsikringsordninger, pensjonsrådgivning, karriererådgivning, og mange andre tilbud og rabatter.
  • Stort tverrfaglig nettverk på kryss av bransjer og geografi.
  • Partipolitisk uavhengig fagforbund, men har likevel tariffavtaler med de fleste hovedorganisasjoner.

Se mer om hvorfor du bør være medlem i lederne

Hvem kan bli medlem?

Vi har sentrale avtaler. I staten og Oslo kommune har vi ikke tariffavtaler. På grunn av våre gode forsikringsordninger, kompetansetilbud og andre medlemsfordeler, har vi likevel medlemmer også her.

Lederne organiserer mange typer stillinger, og du trenger ikke ha personalansvar for å være medlem. Innen offentlig sektor organiserer vi stillinger som ledere, rådgivere, veiledere med flere. Les mer om hvem som kan bli medlem.

Kurs og nettverk som passer for deg

Det er avgjørende å holde seg faglig oppdatert, spesielt når endringstakten er så høy som i dag. Som medlem i Lederne får du et bredt kompetansetilbud bestående av både kurs, webinarer, konferanser, lederutviklingsprogrammer, fagartikler og e-bøker. kan delta på en rekke kurs og konferanser – både fysisk og digitalt. I tillegg inngår du i en geografisk lokalavdeling, som inviterer til faglige og sosiale treff på tvers av bransjer. På den måten får du mange muligheter til å utvide ditt ledernettverk. Les om hvordan ledere i denne kommunen bygger nettverk ved å delta på «Kompetanse til lunsj».

Arbeidsrettslig hjelp

Lederne er et trygt og godt valg, og er her for å støtte deg i arbeidshverdagen. Skulle du oppleve utfordringer på arbeidsplassen er det kort vei til hjelp fra være rådgivere, jurister og tillitsvalgte. Det er avgjørende å ha en seriøs fagforening i ryggen dersom du skulle få problemer på jobb.

Økonomiske fordeler

Gode forsikringsordninger, gunstige rentebetingelser og andre rabatter kan bidra til at du kan spare inn medlemskontingent - og mer til. Les mer om hvordan medlemskapet kan være bra for lommeboka.

Velg en annen fagforening enn de du leder

Dersom du havner i konflikt på arbeidsplassen, eller du trenger råd om hverdagslige utfordringer, kan det være utfordrende å være i samme fagforbund som de du leder. Mange av våre medlemmer i offentlig sektor uttrykker at det er en stor fordel at de unngår denne problemstillingen ved å velge Lederne. Les mer om hvorfor ledere bør organisere seg.