– Lett tilgang til psykolog, på samme måte som til lege, må befolkningen fortsatt se langt etter, sier Hofgaard.Foto: Kolonihaven
– Lett tilgang til psykolog, på samme måte som til lege, må befolkningen fortsatt se langt etter, sier Hofgaard.Foto: Kolonihaven
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

– Budsjettet motarbeider intensjonen i helsereform

Statsbudsjettet motarbeider intensjonene i samhandlingsreformen, mener presidenten i Psykologforeningen, Tor Levin Hofgaard.

Han sier loven likestiller kommunenes ansvar for somatisk og psykisk helse, men fortsatt blir det slik at det vil lønne seg for kommunene å overlate de med psykiske lidelser til spesialisthelsetjenesten.

– Lett tilgang til psykolog, på samme måte som til lege, må befolkningen fortsatt se langt etter, sier Hofgaard.

Han mener det er uforståelig at regjeringen fortsatt sier psykiske helseproblemer er den største utfordringen og står for flest tapte arbeidsår når den samme regjeringen ikke gjør noe for å rette opp situasjonen.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.