Nestleder i KS, Mette Gundersen, utfordrer KS-leder Gunn Marit Helgesen om toppvervet. Avgjørelsen står på landstinget i KS om tre uker. Foto: Lisa Rypeng
Nestleder i KS, Mette Gundersen, utfordrer KS-leder Gunn Marit Helgesen om toppvervet. Avgjørelsen står på landstinget i KS om tre uker. Foto: Lisa RypengLisa Rypeng
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Mette Gundersen Aps kandidat til ledervervet i KS

KS-nestleder Mette Gundersen (Ap) utfordrer Gunn Marit Helgesen (H) i kampen om toppledervervet i KS.

Knappe tre uker før KS’ landsting lanserer Ap nå Mette Gundersen som sin lederkandidat. Høyre vil at Gunn Marit Helgesen skal få en ny periode. Dermed blir det lederduell mellom de samme kandidatene som i 2012.

Partisekretær Kjersti Stenseng forteller at støtten var sterk, fra fylkesledere til partiledelsen. Det gjorde Gundersen trygg på at hun kunne si ja.

– Mette er en meget god lederkandidat i KS, med sin erfaring fra alle nivåer i politikken, mener Stenseng.

– Hvor stort er det politiske handlingsrommet hvis du blir leder i KS?

– De politiske kampene skjer internt i styret. Som oftest finner vi omforente løsninger, men det er også avstemninger. Så er det saker vi aldri kommer til å bli enig om, og som KS ikke kan ha noen mening om. I denne perioden har Arbeiderpartiet ofte vært i mindretall, men sammensetningen blir trolig endret etter landstinget, sier Gundersen til Kommunal Rapports ukeavis.

Stenseng varslet i november at Ap ville stille med en lederkandidat i KS, og mente at valgresultatet tilsa at Ap som klart største parti i Kommune-Norge bør få vervet. KS-leder Gunn Marit Helgesen (H) sier det er fint at det nå blir kjent hvem som er Aps kandidat.

- Du tar kampen om ledervervet?

- Selvsagt! Jeg stiller som Høyres lederkandidat, sier Helgesen.

Les mer om lederkampen i vår ukeavis som er ute i dag. Hvis du ikke er abonnent kan du kjøpe avisa i elektronisk løssalg her.