– Vi skal aktivt søke å opprettholde vår vakre naturarv mens vi utvikler vår kommune, sa ordfører i Nordre Follo, Cecilie Pind (H), da hun mottok prisen.

– Vi skal aktivt søke å opprettholde vår vakre naturarv mens vi utvikler vår kommune, sa ordfører i Nordre Follo, Cecilie Pind (H), da hun mottok prisen. 

Foto: Kevin Dahlman/ZERO

Vant Årets lokale klimatiltak

Nordre Follo gikk helt til topps i konkurransen Årets lokale klimatiltak under Zerokonferansen.

Konkurransen arrangeres av KS, Miljøstiftelsen Zero og KBN for å skape oppmerksomhet om gode klimatiltak i kommunene og inspirere til videre innsats.

– Førsteplassen i Årets lokale klimatiltak går til et prosjekt som virkelig har utmerket seg innenfor et område der kommunen har stor påvirkningsmulighet. Tiltaket er et foregangsarbeid i form av et modig politisk grep som vil gi kommunen store og varige utslippsgevinster, sier administrerende direktør i KBN, Jannicke Trumpy, i en pressemelding.

Ordfører Cecilie Pind tok imot prisen på vegne av kommunen.

– Vår beslutning om arealnøytralitet er ikke bare et vedtak, det er et løfte til våre innbyggere og kommende generasjoner, sier Pind til kommunens nettside.

Trondheim kommune fikk andrepris for sitt Gjenbrukslager og Horten tok tredjeplassen for prosjektet Horten lokalmat. Også Oslo og Nord-Fron var nominert til prisen. 

Konkurransen ble i år arrangert for 13. gang. I alt kom det inn 16 søknader fra kommuner og fylkeskommuner.

Årets jury består av direktør Kristin Halvorsen i Cicero, styreleder Gunn Marit Helgesen i KS, administrerende direktør Jannicke Trumpy Granquist i KBN, direktør for bærekraft i Sopra Steria Footprint, Trine Skei Grande, og daglig leder Sigrun Aasland i Zero.