Eivor Evenrud fortsetter som uavhengig representant i Oslo bystyre.

Eivor Evenrud fortsetter som uavhengig representant i Oslo bystyre.

Foto: Fredrik Hagen / NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere gruppeleder har meldt seg ut av Rødt

Eivor Evenrud har meldt seg ut av Rødt. Tidligere har hun sluttet som partiets gruppeleder i Oslos bystyre. Hun fortsetter som uavhengig representant.

Det skriver Avisa Oslo og Aftenposten.

– Det stemmer at jeg ikke lenger er medlem av Rødt og at jeg nå er uavhengig representant i bystyret», skriver Evenrud i en melding til Aftenposten.

Ifølge Avisa Oslo ønsker hun ikke å opprette en egen gruppe, og hun har dermed ikke krav på støtte. Det er snakk om over 1,2 millioner kroner, skriver avisa.

I et brev til bystyrets sekretariat skriver Evenrud følgende: «Til orientering så meldte jeg meg ut av Rødt f.o.m. 1. oktober 2022.»

«I bystyresalen kan jeg fint sitte samme sted som i dag, med mindre det blir vanskelig for andre», heter det også i brevet, som Avisa Oslo har fått tilgang til.

I midten av september takk Eivor Evenrud seg som gruppeleder for Rødt i bystyret med umiddelbar virkning. Det skjedde samme dag som hun gikk hardt ut mot Rødts nominasjonskomité, som innstilte Siavash Mobasheri som hennes arvtaker. Evenrud varslet tidligere i år at hun ikke tar gjenvalg.

Da hun trakk seg som gruppeleder, uttalte hun til Avisa Oslo at hun og Mobasheri er uenige om hvilken linje Rødt skal legge seg på.

– Dessuten er det ingen hemmelighet at jeg og fylkesleder har hatt et anstrengt samarbeid. Vi representerer to forskjellige retninger. Jeg mener at vi har fornyet partiet og fått gjennomslag ved å ha en konstruktiv og pragmatisk tilnærming, sa hun.

(©NTB)