Sju styremedlemmer i Drammen Industri- og næringsparti (INP) melder seg ut av partiet.

Sju styremedlemmer i Drammen Industri- og næringsparti (INP) melder seg ut av partiet.

Illustrasjonsfoto: Agnar Kaarbø

Styret i Drammen INP melder seg ut av partiet – går inn i Waltherzøes nye parti

Alle unntatt én i styret i Drammen Industri- og næringsparti (INP) har besluttet å melde seg ut av partiet, og melde seg inn i utbryterpartiet DNI.

I alt er det sju styremedlemmer som melder seg ut, opplyser kommunestyrerepresentant Lars Krogsund fra INP i Drammen i en pressemelding til NTB.

– De som melder seg ut av INP vil stille som uavhengige representanter i kommunestyret. Vi lover at vi fortsatt kommer til å fremme god politikk basert på partiprogrammet vi gitt til valg på, skriver Krogsund i pressemeldingen.

Blant de som melder seg ut som har politiske verv i Drammen kommune er Krogsund selv, samt en vararepresentant til kommunestyret.

Partiets øvrige kommunestyrerepresentant, Lars Stenberg, blir på sin side værende i INP. Det betyr at INPs gruppe i kommunestyret er splittet.

I pressemeldingen viser styremedlemmene som forlater INP til at «hendelser de siste ukene har medført stor misnøye». De mener samtidig at Ove Ingemann Waltherzøes utbryterparti Det norske industriparti (DNI) har verdier som minner mer om INPs opprinnelige verdier.

– DNI er mer likt med det opprinnelige INP, både med hensyn til partidynamikk og opprinnelig tenkemåte, heter det.

INP har tidligere varslet at de ville klage på DNI-navnet, som de mener er for likt deres eget. (©NTB)